Молитви перед початком усякої справи. Молитви на всі випадки життя

Молитви перед початком усякої справи. Молитви на всі випадки життя

Віруючі люди вважають, що неможливо робити щось зовсім вже самостійно. Тобто людина завжди діє з волі Господа. Його зусилля спрямовуються згори. Тому рекомендують мудреці молитви перед початком всякого діла читати. Це спосіб і налаштуватися на роботи, і порада випросити у Господа. А як це робити? Якщо не знаєте, то давайте розберемося.

Цілеполагання

Знаєте, нині всі новомодними словами та ідеями користуються. І ми спробуємо. Молитва перед початком усякого діла має бути ясною.

Щоб людина не просто слова вимовляла, "як всі", а розуміла, до кого і для чого звертається. Погодьтеся, осмислені дії завжди корисніші, ніж просте папуга. Тим більше що молитви перед початком всякої справи бувають різними. До речі, текстів безліч і в друкованих джерелах є, і в мережі. Часом навіть не розбереш, що саме говорити. Але це жарт. Насправді слова не так вже й сильно впливають на справу, про яку ми говоримо. Сильні молитви душею вимовляються, а не з мови зісковзують. Ось і виходить, що слова повинні в серці народитися, а не з паперу читатися. А щоб вони народилися, потрібно віру мати. Розумієте тепер, в чому мета? Це такий спосіб зміцнити зв 'язок з Господом, упевнитися, що Він поруч, допоможе в разі необхідності або підкаже. Так говорили Святі. І у нас немає приводу заперечувати таку мету молитви перед початком всякого діла. Звичайно, якщо віра в душі є. А без неї про молитву швидко забувають.

Що говорити потрібно?

Зрозуміло, що звертаються віруючі до Господа. Просять у нього благословення в тому, що збираються почати. Наприклад, ось так сказати можна: "Цар Небесний, душі утішитель правдивий! Ти всюди знаходишся і все бачиш. Прийди і вселися в душі рабів Твоїх. Від скверни всякої очисти і спаси нас, Господи! Починаю справу я на славу Твою. Благослови мене на праці.

Допоможіть грішнику закінчити успішно розпочате. Боже! Ти казав, що не можуть люди без тебе нічого творити. Вірую всім серцем Тобі. Сподіваюся, Господи, на допомогу в ділі своєму, на Твою славу досконалому. Амінь! " Існують й інші тексти. Їх можна знайти в молитвослові. Тільки врахуйте, що сенс зовсім не в правильному повторенні слів. Вони відгук повинні в душі викликати. Адже в кожному серці частинка Бога живе. Звідти говорить з нами Його вустами.

Коротка молитва

Далеко не кожна людина стане завчати тексти, написані незрозумілою нині мовою. Що ж робити? Відмовитися від спілкування з Господом? Ні, звичайно. Ви ж пам 'ятаєте, що сильні молитви душа говорить, а уста лише вторять їй. Ось, наприклад, такі слова ніхто не забере: "Господи, на все воля Твоя!" Начебто просто. Однак саме з цієї молитви рекомендується будь-яку свою справу починати. І не багато слів, а як вони цінні. Самі подумайте. По-перше, ця фраза стверджує справжність віри. Тобто прямо говорить про те, що ви сподіваєтеся на Всевишнього. По-друге, вона показує смирення людини. Будь-яке рішення він приймає, не гупаючи, не скаржачись, не критикуючи. Дуже багато про цей аспект віри забувають. А він важливий. Людина, як кажуть, передбачає, а Господь має. Ця приказка народилася з щирості ставлення до великої сили Всевишнього. Вона закладена в коротку молитву. До речі, критики наводять такий аргумент. Вони кажуть, мовляв, віруючі всю відповідальність перекладаю на Господа. Це неправильно.

Ранкові молитви

Якщо всяка справа людина починає з ім 'ям Господа, то і день можна також освятити. Ранкові молитви прийнято вимовляти перед іконами, які в домі є. Як встали, так і проговоріть одну або дві. На це багато часу не буде потрібно. Однак така традиція дуже добре впливає на стан людини. Ви помічали, що віруючі відрізняються від інших людей спокоєм і впевненістю? Це абсолютно природно. Адже поруч з ними постійно знаходиться той, хто може абсолютно все! Нехай фізично це складно довести. Але людям, які щиро вірять у Господа, цього і не потрібно. Вони душею відчувають присутність і підтримку Всевишнього. Починаючи свій день з молитви, людина орієнтує свої думки в оптимістичному ключі. Йдуть невдоволення або злість. У душі запанує впевненість.

Ранкові молитви

Скажімо відразу, що правило про слова з душі необхідно дотримуватися і в цьому випадку. Негоже просто бубнити завчені слова. Адже це свого роду обман. Якщо ви вирішили молитися, то виділіть кілька хвилин для повноцінного спілкування з Господом.


А говорити рекомендується так: "Тобі, Творцеві і Богу моєму, славимому в святій Трійці, поклоняюся, душу свою вручаючи. Молю про благословення і помилування. Визволи мене від усякого зла світського і діавольського, від тілесного і чаклунського. Дай без гріха в світі цей день прожити на славу Твою, Господи! Амінь! " Ці слова необов 'язково повторювати в точності. Сенс просто залишайте. Ось ще коротенька ранкова молитва: "Слава Тобі, Вседержителю! Божественною волею і людинолюбними намірами дозволив мені від сну прокинутися і день свій почати. Біля порога Твого молю смиренно: благослови мене на праці, захисти від зла і недугу. Амінь! "

Як зрозуміти молитву?

У людей, які прийшли до віри в осмисленому віці, виникає безліч запитань з приводу текстів. Їм здається, що молитви православні складені якщо не образливо, то зневажливо. Необхідно розуміти, що всі вони писалися дуже давно. Тоді життя було іншим. Їх робили так, щоб кожен віруючий розумів велич Господа. Тоді ж не могли пояснити цього "з точки зору науки". Тому вимагали смирення іншим способом. Насправді саме в ньому вся справа. Віруючий повинен прийняти свою "малість" щодо Господа. І в цьому немає нічого образливого. Молитви православні або іншої релігії спрямовані на благополуччя людини. Вони покликані дати йому впевненість у тому, що поруч завжди є "добра сила", здатна захистити його від будь-якого зла. Важливо тільки самому автором такого не бути.

Молитви на всі випадки життя

Цікаво, що багато людей намагаються вивчити якомога більше текстів. У деяких колах таке вважається мало не досягненням. Напевно, для тренування пам 'яті це дуже добре. Але чи варто себе змушувати, якщо й інших справ безліч? Адже молитвослови придумали і випускають для віруючих. Якщо ви станете не напам 'ять тексти читати, а з книжки, що зміниться? Але ми трохи пішли від теми. Розгляньмо, якими бувають молитви на всі випадки життя. Насправді є кілька текстів, які підходять для будь-якої ситуації. Це, наприклад, "Отче наш". Самі можете у священнослужителів поцікавитися. Вони так само дадуть відповідь. Ці слова в будь-якій ситуації будуть до місця. Вони всім православним відомі, ми їх приводити не станемо. Ще можна Господню молитву читати. Та просто говорити: "Про Ісуса, прости й допоможи!" Цього вже буде достатньо, щоб відчути присутність Його у вашому житті.

На сон.

Ми з вами познайомилися з тими словами, що говоряться вранці, отже, необхідно і вечірні молитви згадати. Ними віруючі дякують за минулий день, просять підтримки і благословення на наступний. Ось так можна говорити: "Господи, Владико! Дай нам, до сну схиляємося, спокій. Щоб душа і тіло від гріха солодострастого були захищені. Допоможи загасити пристрасті діавольські на повстання плоті. Даруй, Господи, бадьорість розуму, цнотливість помислів, легкий сон, без сатанинських метань і страхів. Славимо ім 'я Твоє, Господи! Амінь! " Є невеликий нюанс з цим текстом. Подружжя читає його перед сном, а не перед тим, як у ліжко лягати зберуться. Є й інші молитви. На різні випадки життя придатні. Наприклад, для зачаття або ще чого. Це подружжю необхідно самим вибирати, що вони створити бажають.

Перед трапезою

У монастирях прийнято за будь-який дар Господа дякувати. Багато віруючих цієї традиції дотримуються. Тобто вони читають молитви перед трапезою і після. Дехто вірить, що благословенна святими словами їжа стає кориснішою. А слова такі: "Господи, Боже наш, Ісус Христос! Їжу наше і пиття благослови. Молитвами Матері Твоєї Святої, Ангелів і Архангелів. Амінь! " До речі, перед трапезою і "Отче наш" читають. Це дійсно приголомшлива молитва, яка говорить про все життя людини. Самі вникніть в її текст і подумайте! Ось ще молитва перед їжею: "Господи! На Тебе сподіваюся! Даєш їжу нам, щедротою Своею. Амінь! " Так, а після закінчення трапези люди Господа дякують за їжу. Це можна своїми совами робити. Хоча б так: "Господи, дякую за їжу! Амінь! "

Молитви для інших цілей

Є безліч текстів, які складали Святі отці. Наприклад, набула широкого поширення молитва перед початком роботи, рекомендована Оптинськими старцями. Багато хто вірить, що вона дуже сильна. Наведемо один з варіантів тексту. "Господи! Дозволь зі спокоєм душі зустріти будь-яке випробування дня сьогоднішнього. Дай віддатися Твоїй волі зі смиренням повним. Підтримай мене, Господи, наставь на виконання уроків Твоїх. Щоб будь-яка звістка, що прийде мені протягом дня, зустрів я спокоєм душі, впевнений, що в усьому Твоя воля проявляється. Господи милостивий, прояви милосердя до мене, грішного. Дозволь бачити Твоє водійство в подіях і обставинах цього дня. Амінь! "

На удачу

Звичайно, багато людей бажають знати, якими словами просять у Господа дива. Необхідно сказати, що тут підійдуть найбільше православні молитви на удачу. Тільки ними не дива просять, а настанов мудрих і порад. Самі судіть, ось текст: "Господи! Навчи мене вірити Тобі безбрежно і смиренно. Щоб відкрилася душа моя знакам Твоїм, що посилаєш милостиво. Господи, Боже мій! Допоможи зрозуміти і прийняти дари Твої! Амінь! " Ось так коротко, душею усвідомивши справжність віри, можна створити справжнє маленьке диво разом з Господом. Спробуйте! Ну а якщо серйозно, то православній людині достатньо назубок знати "Отче наш". З цими вічними словами можна і день починати, і за справу сміливо братися. А тим, хто не вірить у дива, пропонується самим спробувати! Удачі!