Що являє собою Рай і як туди потрапити

Що являє собою Рай і як туди потрапити

Напевно, будь-яка людина хотіла б жити в Раю, і не після смерті. Згідно зі Старого Завіту, Рай був створений Богом на Землі, вірніше, це була якась місцевість на сході, звана Едем, або сад Едема. Ось там-то згідно з писаннями і жила райська людина. Говорили ж йому, не їж від дерева пізнання добра і зла... ну а зараз ми маємо те, що маємо. Що ж таке Рай, де знаходиться це місце і як туди потрапити?

Що таке Рай

Немає сумнівів, що Рай, або Едем, - це чудове місце, де все чудово і абсолютно, де життя вічне і немає хвороб і страждань. Колись людина перебувала в досконалому світі, в світі Єдності і Безмежного Океану Буття. Само собою, що в реальності ніхто не виганяв людину з цього Раю.

Важко уявити собі Бога з мітлою в руках, що мете Землю і змітає звідти людей. Бог - це Любов, Нескінченне Світло і Буття, це чистий Дух без форми. А тому Бог не може бути гнівним, ревнивим і жорстоким за своєю природою. Всі ці якості притаманні людині, але не Богу.

Ніхто не виганяв людину з Раю, він сам покинув це місце, бажаючи пізнати щось інше, відмінне від досконалості. Рай в реальності - це не місце на карті світу або Мирозданія, - це місце в Душі кожної людини. Тому що Рай неможливо змінити, це рідний Дім кожної істоти, це Океан Любові, в якому нічого не змінюється.

Рай і Пекло

Якщо з Раєм все зрозуміло - це місце, де істоти живуть вічно і насолоджуються своїм життям, то Пекло згідно з релігіями - місце болю і страждань. Але, з іншого боку, відповідно до Закону Реінкарнації, якщо людина живе в світі людей, то і перевтілюватися або реінкарнувати вона може тільки в світі людей, поки не зможе перейти в більш високі вимірювання.

Мук і страждань предостатньо в світі людей і без Пекла. Іноді говориться, що поняття про Ада було введено в релігіях для залякування людини, щоб вона спрямувалася до Бога, щоб він чинив добрі вчинки, але в реальності пекла не існує.

Адам і Єва, а також Змій-Мистецтво

Коли говориться, що Єва була створена з ребра Адама, то, звичайно, це алегорія. У той час релігія була патріархальною, та вона і зараз такою є. Тому що Бог у християнстві носить чоловічий образ.

Однак Бог не має статі, як і Ангели. Бог - сукупність Божественних Енергій: жіночою, яка є початком всіх почав, і чоловічою, яка проявляється з жіночої. От якби Адам народився від Єви, то було б більш природно і зрозуміло.


Насправді Адам - вираз чоловічої енергії, а Єва - жіночої. Коли вони в гармонійному співвідношенні, тоді вони становлять Єдність і Вічність, або Рай. А тому роль Єви спотворена. Жіночий початок пізнання не прагне, це Пустота чи Велике Ніщо. Як від земної матері походить народження дитини, так і з Великого Жіночого Божественного аспекту відбувається народження всього.

Знання притаманне чоловічій енергії. І тому, коли говориться про дерево знання і змія-мистецтво, то це спосіб висловити бажання пізнати щось за межами Джерела, це спроба відокремитися від Єдиного Бога, від свого Творця.

Маленька крапля великого Океану відокремилася, бажаючи падати своїм шляхом. Ось і люди, як такі маленькі краплі, вважають себе окремими від Єдиного Океану.

Як знайти свій Рай

 Людина знаходить свій Рай у реальності, коли виконує завдання своєї Душі. А Душа - це Любов, це частинка Бога. І тому - все, що робить людина, потрібно робити з любові. І коли всі справи робляться з любов'ю: готування їжі, спілкування, будь-яка робота, будь-яка дія, - то таким чином створюється Рай в Душі.

Любов створює Єдність, коли все, що робиться з любові, стає Любов'ю. А Любов це і є Рай, де все Єдине. А в Єдності немає смерті, немає хвороб і страждань.

Вважається, що Земля рухається в бік еволюції, тому що ніщо не стоїть на місці. Людина рано чи пізно втомиться від боротьби, від воєн, від ненависті і негативу. По суті все на Землі належить Душі, і коли людське его буде слухати свою господиню-Душу, тоді на планеті і буде Рай. І якщо особистість і его людини обмежені, то у Душі немає обмежень.

Душа зможе за своїм бажанням створити будь-яке тіло, будь-якої форми. У більш розвинених Вищих Цивілізаціях легко змінюють форму свого тіла і легко переміщаються як по самій планеті, так і за її межами.


У райському місці буде жити не его чи особистість, а саме Душа. А Душа - це Любов, і тому у землян буде одна колективна Душа, все буде спільним, і всього буде вистачати. Телепатія, ясновидіння і телепортація будуть природною справою.

Поняття про Рая пов'язане зі світлом і його накопиченням всередині себе. Іншими словами, якщо робити добрі вчинки, жити за законами Мирозданія і жити за законом любові, це означає йти шляхом до Раю. Справа в тому, що таке світоустрій, така взаємозалежна природа всього.