Відплата І. Христа, рис. 17. 46

Відплата І. Христа, рис. 17. 46


Цей фрагмент малюнка уособлює собою Римську католицьку церкву. Жінка з папською тіарою на голові - «дружина Христа» - «Його церква» (з Біблії).


2. Обопільний меч, спрямований лезом вгору.
"Меч - це важливий магічний символ. Якщо вістря спрямовано вгору, то це символ меча Божого "(символи карт Таро).

«І шолом спасіння візьміть, і меч духовний, який є слово Боже» (Послання до Ефессян 6:17).

Меч, на малюнку, розташований поруч з жінкою, і від якого вона відхилилася з характерним жестом лівої руки - «я тут ні при чому».

3. Точно такий же меч знаходиться в руках у воїна, «одягненого» в лати і шолом (див. символ шолома). «Рука з хмари» вклала меч йому в руки і його ж підштовхує.

«O vaste Rome ta ruyne s'approche,
Non de tes murs, de ton sang & substance :
L'aspre par lettres fera si horrible coche,
Fer poinctu mis a tous iusques au manche.»

(Центурія 10, к. 65)

Про місткий Рим твої руїни наближаються,
Не твоїх стін, твоєї крові і тіла (речовини):
Кам'янистий пагорб біля підніжжя гори (собор св. Петра) від послань «остаточно/згорить» (faire) настільки страшна прикмета,

Меч обопільний (слово Боже) буде встромлений (в тіло) весь по золоту (au) рукоять.

Прим.: «кров і тіло» - вираз, що стосується Святого причастя і трактується як таїнство, при якому християни долучаються Тіла і Крові Ісуса Христа і, таким чином, поєднуються з Богом.

4. "Рука, що виникає з хмари, - рання форма представлення першої особи Трійці, яка зустрічається в катакомбних розписах і на саркофагах, а також у низці біблійних сцен (зупиняє руку з жертовним ножем у сцені жертвопринесення Ісака, вручає Мойсею скрижалі Закону, і т. д.). Походження цього символу пов "язується з частими згадками правиці Господньої у Святому Письмі. При цьому рука розглядається як вказівка на присутність Бога, втілення Його влади, волі і сили, а іноді - відплати. Хмара ж приховує Його тремтіння, славу і велич, яких жодна людина не може побачити і залишитися живою "(Енциклопедія символіки та геральдики).

П "ять зірок на хмарі - як вказівка на п" ять ран розп "ятого Ісуса.

5. Три палаючі факели.
"Факел - символ Святого Письма, що відкриває таємницю життя і безсмертя. Символ пробудження. У римлян, - факел вживався як речовий символ у похоронних процесіях "(Символи і знаки).

Коментар до зображення:
На малюнку символічно зображена «сцена біля підніжжя гори» у великодній тиждень.

Ватикан, який у таємниці зберігає справжнє Вчення І. Христа (меч духовний), «отримає» в один з великодніх тижнів послання, що містить точну копію того Вчення, і яке стане початком кінця Ватикану («страшною прикметою»). І навіть «знаряддя зла» антихриста йому не допоможе; від Ватикану залишаться одні «руїни».

24 січня 2013 р.