Молитва - що це?

Молитва - що це?

 Крім того, з її допомогою відбувається підключення молиться до егрегора тієї чи іншої релігії і безпосередньо, божества (божеств) до яких звертається віруючий.

На жаль, молитви не завжди приносять результат. Причини цього можуть бути абсолютно різними: недостатня віра, негідний спосіб життя, і навіть загадкова «воля вищих сил», далеко не завжди зрозуміла простим смертним.

Не будемо акцентувати на цьому увагу, оскільки універсальних порад, як зробити так, щоб молитва гарантовано принесла результат, немає. Можна виділити лише кілька умов, дотримуючись яких, ви значно підвищуєте ймовірність того, що молитва «буде почута», і «прохання сповнене».

Перша умова - щира віра

Навіть якщо людина не знає каноноїчних текстів, молитви діють за рахунок її віри і сили, будучи спрямованим в егрегор обраної нею релігії. В даному випадку взаємозв'язок є двостороннім - людина отримує необхідні їй матеріальні або нематеріальні блага за допомогою егрегора, в той же час - своєю вірою зміцнює цю енергоінормаційну структуру.

Традиційні молитви, які століттями повторюються послідовниками тієї чи іншої релігії, не менш добрі, ніж складені індивідуально. Дія таких молитов заснована не тільки на вірі, а й на вібраціях особливого набору звуків, що викликають зміни в енергоінформаційному просторі.

Тобто, такі молитви мають деякі властивості магічних заклинань, і за умови грамотного (з лінгвістичного і магічного погляду) прочитання, вони можуть надати дуже сильний ефект.

Другою важливою умовою «правильної» молитви є усвідомленість.

На відміну від закляття, в молитві ви повинні розуміти сенс і суть кожного слова. Тому, перш ніж помолитися, уважно вникніть у текст. У процесі молитви повинна брати участь не тільки душа, а й розум. Тому, перш ніж приступати до молитви, необхідно звільнити його від порожніх думок і емоцій, максимально зосередитися на тому, що відбувається.

Як правильно молитися?

Багато маг, не будучи щиро релігійними і, отже, не знають канонів релігії, з якою взаємодіють, ставлять питання - чи має значення час, місце, поза, жести, інтонація в молитві.


У багатьох релігіях існують спеціальні молитовні пози (стоячи зі схильною головою, на колінах, в позі лотоса) і жести, однак, якщо їх виконання відволікає вас від молитви або заподіює дискомфорт, від них можна відмовитися.

Православні священики радять: «Краще молитися сидячи і думати про бога, ніж на колінах і думати про ноги». Необхідність помолитися може виникнути в будь-якому місці (наприклад, в екстремальній ситуації), і нехтувати молитвою через те, що ви не можете знайти «відповідне» місце - безглуздо і нерозумно.

Якщо ж не сталося ніякої надзвичайної ситуації, і ви виконуєте традиційну молитву, то найкраще створити її в усамітненому місці з тихою і спокійною атмосферою, де ніхто не буде вам заважати. Як і місце, час молитви настає тоді, коли вона вам необхідна, але найкраще молитися в ранковий і вечірній час, коли простіше зосередитися.

Молитву зовсім не обов'язково говорити вголос, подумки цілком достатньо, але якщо вам більше подобається молитися вголос, то пам'ятайте, що дихання має бути рівним і спокійним, а голос звучати не дуже голосно, щоб не привертати до себе зайвої уваги, якщо ви не десь на самоті.