Рідні Боги. Розуміння і відання сутності їхньої сили

Рідні Боги. Розуміння і відання сутності їхньої сили

Бог володіє всіма цими властивостями відразу і завжди. Бог ніяк не може бути, наприклад, всемогутнім і серйозним, не будучи всевишнім. Всі властивості Божі, всі Його прояви - Рідні Боги, - як сонячний промінь від Сонця, виходять з Єдиного і Багатопроявного Бога Богів. Тому Вседержитель вищий за єдність і множину. Він Єдин у Множині і Множині в Єдності.


Ми сповідуємо, що Бог виявляє себе у Великому Триголові - триєдинстві Рода Всевишнього, Роду Небесного і роду земного. Рід Всевишній, єдиний і неподільний, проявляє себе в безлічі - Рідних Богах. Єство Всевишнього (або суть Його Особистості) є для нас непізнаваним. Пізнати ми можемо лише особистості нижчого порядку - Рідних Богів, які проявляються в житті людини як любов, краса, святість, мужність, яр, лад, певна сила та інше. Таким чином, Бог відкриває Свою суть у Своїх Божих Проявах - Рідних Богах. Їх ми можемо почути, побачити або відчути, як своєрідні Сили або Прояви буття. Прояви Божі одноносні, тобто кожна Божественна Особистість (Рідний Бог) має в повноті те саме єство і силу, що й інші, але відповідає лише за здійснення певних дій у Всевишньому. Кожен Бог є живим втіленням певного закону Прави (принципу, стану буття). У цьому суть здійснення вищої Справедливості і Любові.

Пізнаючи Божу суть, ми пізнаємо одну з граней Вседержителя. Чим більшим обсягом Божих знань володіє людина і певний рід, тим досконаліше вона виконує своє призначення і духовно розвивається, а отже, живе в щасті і радості.

Створений Родом Всевишнім невидимий світ, або небо, - це світ Рідних Богів. Вони є знаряддями Божого промислу і посланцями Божої волі. Рідні Боги живуть у тілі і без тіла, кожен з них має свою Душу і Дух. Кожне небесне тіло - це храм одного з Богів, вони носять його на собі, як людина носить тіло людське. Вони виявлені у Всевишньому в схожості. Разом Боги складають єдність в Роді Всевишньому, як гілки формують крону древа, а крона є сукупністю гілок.

Спрощено можна сказати, що є Боги Вишні, Земні, а є Спаси (Боги, втілені в людях).

Рідних Богів також називають «іншими світами». Кожне творіння, явище або прояв буття є втілення одного з Рідних Богів, який виступає для них опікуном і захисником (наприклад, народу, громади-вогнища, сім'ї, природної стихії тощо). Кожна окрема людина має свого Бога-опікуна. Він є для нього Небесним Духовним Учителем, який допомагає людині на шляху вдосконалення і оберігає її. Родове Огнище славить Рода Всевишнього та інших Богів у відповідний час. Рідні Боги з нами «невидимо служать» Роду Всевишньому під час Світлого Правьславління і всіх обрядів Кола Сварожьего. Звертаючись до одного з Рідних Богів, ми звертаємося до самого Роду Всевишнього, і навпаки. Є Боги Світлі, які не можуть творити зела, бо цілком призначені для добра і служіння Світлу, а є Боги Темні, які призначені для руйнування недосконалого і прояву всього зілу і худа. Людина вільна йти тим шляхом, який вона сама для себе обрала, але так чи інакше після завершення земного життя вона постає перед Богинями Карною і Желею [1], які визначать, де їй далі жити.

Від кожного Бога його підмога

Єдиний і Багатопроявний Бог налагодив буття всього сущого так, щоб кожна істота мала над собою найвище створіння, покликане опікати і вчити його. Кожен Бог виконує у Роді Всевишньому своє призначення, дбаючи про певний вияв буття, частини Всесвіту і душі, які в ньому живуть. Передвічний Бог, розкриваючи свою суть, приходить до кожного роду в різному своєму Прояві і Силі, під іншим ім'ям. Всі народи різні за рівнем свого духовного розвитку. Тому про одних пологів дбають Вищі Суті, а про інших - нижчі. Слов'яни, будучи живим втіленням Сварога і Лади на землі, усвідомили найвище щастя, тому спілкуються і славлять найвищі прояви Вседержителя і безпосередньо Роду Всевишнього. Прийняти чуже богорозуміння означає відкинути Вище Покликання свого роду і свою власну суть і опуститися до більш примітивного буття.

З часів породження Сварогом земної тверді Арійці та їхні нащадки славили Правь, з'єднувалися з Родом. У Богові все єдине, але все має своє призначення, місце і час. Володіючи невірним богорозумінням, люди часто намагаються отримати допомогу або підтримку, звертаються до чужих богів. У таких випадках Великий Батько у своїй всеосяжній любові до людей також не залишає їх молитви і заклики, адже всі Боги - в Ньому. Але допомога приходить невелика, щоб людина розвивала в собі не тільки Віру, а й Віду (знання про свій рід і своїх Богів). Це вияв Божої Справедливості. Воно необхідне для того, щоб людина одумалася і твердо став на шлях пізнання свого розуміння Бога, ясно усвідомив, хто він, якого роду і яким шляхом йому заповіто йти. Покоління Предків, які прожили сотні років у духовній темряві чужовіри, не є виправданням для нас, бо, скільки б поколінь соколи не жили в клітці, вони все одно залишаються птахами, і їхнє покликання - Небо. Кожен Слов'янин по праву свого народження є православним і пов'язаний з Рідними Богами, тому повинен жити по-слов'янськи і виконувати заповіт Рідних Богів, отримуючи у відповідь найвище добро, щастя і любов.

Для образності розуміння скажемо, що молитву Слов'янина-чужоверця під час взаємодії з Вищим Світлом можна порівняти зі спробою здобути мелодію з бутафорного інструменту. Всі прохання і звернення завжди переадресовуються тому Богові, який піклується про цю сферу. Цей Бог не виявляє уваги до молитви, щоб віруючий отримав життєвий урок і наступного разу знав, до кого і з чим звертатися. Коли невідані люди намагаються звернутися до Найвищої Особи Всевишнього, думаючи, що Бог один і не має множини, вони самі для себе закривають різноманітність сили Вишнього Світу. Це як у державі: якщо людина звертається зі своїми труднощами не до конкретного чиновника, а відразу йде до найвищого верховода, вона, природно, не може потрапити за призначенням.

Православні волхви рекут, що Рідні Боги - це окремі грані буття, кожна з яких рівновелика і необхідна. Всевишній затвердив життя так, щоб кожен Його вияв уособлював певні закони і принципи Всесвіту. Тому, коли потрібні мужність і сила, ми звертаємося до Перуна, за мудрістю і знаннями йдемо до Велеса, за любов'ю і красою - до Лели, за достатком - до Дажбога. І так до всіх Богів. Знати Богів і відати сутність їх сили - означає мати цю силу в собі.