Довіра

Довіра

Не буду оголошувати весь список так як він досить великий і зачіпає практично всі сфери буття.


Бог є Господом Творцем, це означає, що він створив і спершу забезпечив всі ресурси для життя для того, щоб Його могли визнати. Для визнання необхідно, щоб було творіння, яке могло визнати Бога, як того Бог бажає і хоче, щоб Його визнали.

Господь позначив два різних підходи для того, щоб його визнали. Згідно з першим підходом істоти задовольняються тільки тим знанням, яке говорить їм, що вони є створіннями і створені вони Богом, наймилосерднішим. Інша форма визнання - дізнатися з повним усвідомленням, чому ми створені, які мета і мотив нашого створення. Чому Бог задумав створити істоту, є однією з таємниць Бога. Щоб розкрити цю таємницю, Священний Коран говорить: «Ми створили людину й джинів, щоб вони шанували Нас, і в знак своєї залежності й підкорення вони повинні схилятися перед Нами».

Визнання, підкорення і залежність від Бога вказують на те, що людина допускає і приймає свою незначність, а значущість насправді належить тільки тій Вищій Сутності, перед якою вона схиляється в підпорядкуванні.

Один підхід є спільним підходом для всього всесвіту. Людина, джини, ангели, тварини, неживі предмети - всі пов'язані з цим спільним підходом. Всі істоти зайняті поклонінням Богові: чи то це рослини, чи то птахи, пагорби чи гори. Джини й ангели також дуже активно поклоняються Йому. Один аспект поклоніння полягає в знанні тільки буквального сенсу того, що ми створені якимось одним, а інший аспект поклоніння полягає в практичному баченні і пізнанні того, що хтось є нашим Творцем. Ми повинні вміти чути Його безпосередньо і діяти за Його вказівками після отримання їх прямо від Господа, найкращого з усіх творців.

Як вже зазначалося вище, існує два стани знання, один з них полягає в тому, щоб тільки знати, а інший - у баченні або отримання досвіду із застосування знання. Один стан знання полягає в тому, щоб знати, що ми створені Богом, найвищим з усіх, щоб ми поклонялися Йому і приймали те, що подобається Богові, і уникали того, що Йому не подобається. У цьому знанні відсутнє бачення чого б то не було. Інший тип знання полягає в тому, що крім теоретичного аспекту застосовується і практичний аспект. Практичний аспект знання досить підтверджується дослідами і названий Аллахом, Найвищим: «Довіра виявлена».

Особливе становище людини виявляється, коли починаємо обмірковувати довіру, яку Бог виявив людині. У священному Корані, крім того, що Він назвав себе, Бог показав, як його легендарна майстерність діяла при створенні всесвіту і які закони, формули і правила відповідальні за існування космосу. Ця форма знання, при якій, якщо в неї вірити, перетворюється на практичне бачення.

У Святих Писаннях Бог, Найвищий, сказав: «Ця Книга безсумнівно є дороговказом для тих, хто є благочестним, а благочестивими є ті, хто вірить у невидиме». Віра в невидиме означає, що вони мають той зір, який бачить невидиме. Всесвіт не буде підпорядкований і відданий у владу людині, якщо той, хто спостерігає зір, не задіяний у ньому.

Один аспект підпорядкування полягає в тому, що ми звикли вважати, що земля дає постійно нам засоби для існування відповідно до певних правил. Якщо будинок побудований на землі, вона не заважає нам робити це. Вона не стає надто твердою, щоб було неможливо ходити по ній, вона не стає і занадто м'якою, щоб ми не загрузли в ній. Сонце і місяць виконують свої обов "язки у служінні нам відповідно до суворої системи правил. Світло місяця відповідає за солодощі у фруктах, щоб людина користувалася цим. Виконання ними своїх обов'язків доводить, що людина отримує користь від цього, незалежно від того, хочуть вони приносити їй користь чи ні.

Інша форма влади людини над всесвітом полягає в підпорядкуванні сил природи. Людина, використовуючи свою силу, здатна використовувати сонце, місяць, землю, океани, річки і гори для того, щоб принести користь всьому людству. Але вища форма влади полягає в тому, щоб розділити місяць на дві половини просто однією вказівкою на це, як це зробив Святий Пророк. Хозрат Умар (RA - захоплений учень) наказав Нілу підтримувати свою течію, відправивши послання, що якщо він тече за наказом Бога, то він повинен утриматися від зарозумілості, в іншому випадку його батіг досить покарає його.

Одного разу один селянин прийшов до Умара і поскаржився: "Я працюю на моїй землі. Вспахав землю и засеяв, я не получил никакого урожая, так как она рассыпалась в пыль, несмотря на то, что я пытался удобрить землю. Я просто не знаю, що робити ".

Хозрат Умар попросив його чекати і слухати вісті, коли він з'явиться в тих місцях. Коли Госпрат проходив у тих місцях, селянин вказав йому на свою землю. Хозрат Умар стьобнув землю своїм батогом і сказав: «Коли цей чоловік виконав усі твої вимоги, то чому ти зруйнувала його працю?» Після цього земля почала слухняно приносити врожай.

Одного разу вчитель автора книги, Його Божественна Милість Каландар Баба Олія, розповів, що один астролог прийшов побачити Святого Пророка. Святий Пророк у цей час перебував на пагорбі, коли астролог наблизився до нього. Астролог назвав себе і сказав, що якщо скеля під ногами Пророка стане досить м'якою, щоб на ній залишилися сліди його ступнів, то він стане віруючим і приєднається до його послідовників. Святий Пророк, сказавши "Боже ім" я ", поставив свою ногу на скелю. Астролог подивився вгору в небо і потім на скелю. На скелі були сліди його ніг, ніби вона була з м'якої глини. Бачачи цю дію перемоги, астролог повірив Святому Пророку і став мусульманином. Пізніше, пояснюючи своє прохання, він сказав, що є одним з найбільших астрологів свого часу, і був неперевершений у знанні астрології. У небі є зірка і коли ця зірка знаходиться прямо над головою кого-небудь, то тверда скеля стає м'якою, як глина, під ногами. За його розрахунками, там, де стояв Святий Пророк, зірка мала б перебувати через багато тисячоліть. «Коли на моє прохання Святий Пророк поклав свою ногу на скелю, я побачив, як ця зірка повернулася і просунулася в те місце і після того, як вона перебувала над Святим Пророком, відразу повернулася на своє колишнє місце».

Ще одним видом підкорення є знання кількості типів хвиль, і якої величини діють в золоті, тоді можна додати необхідну кількість до того, що є в міді, щоб рівним тому, що є в золоті.

Жодне творіння Бога в жодному разі не є не збалансованим. Цей всесвіт не є випадковою подією. Ніщо не може бути випадковим або статися випадково. За законами творіння будь-яка існуюча річ складається з певних величин. Що стосується творчого процесу, то процес народження в козах і людині протікає однаково. Процес народження козла подібний до людського. Козел так само відчуває голод, як його відчуває людина. Козел так само спить, як людина піддається сну. Козел так само шукає їжу як людина. Єдиною різницею є різниця в творчій величині, що діє в цих двох видах. З однією кількістю цих величин виходить козел, а з іншою створена людина. Певна фіксована кількість цих величин виробляє гори і ангелів. Пекло і рай не є винятками з цього творчого закону, вони так само створені з певних фіксованих величин.