Хто такі морські леви?

Морські леви - ссавці, що належать до сімейству вухатих тюленів. Незважаючи на милий зовнішній вигляд, це небезпечні тварини, які нападають на людей навіть частіше акул. Великі розміри не заважають левам швидко і вправно пересуватися у воді і долати величезні відстані.

Морські леви отримали свою назву завдяки зовнішній схожості з сухопутними тесками. У дорослих самців теж виростає грива, а спілкуються ці тварини за допомогою звуків, схожих на гарчання.


У цих ластоногих два періоди життя: репродуктивний і номадний. У першому випадку самець надовго виходить з води і чекає на березі самок, готових до запліднення. Зазвичай це відбувається влітку або навесні. У номадний період тварина активно харчується і набирає вагу.

Цей різновид морських левів рідко змінює місце проживання. Вони розташовуються на одній ділянці суші все життя, але можуть пливти від землі на десятки і навіть сотні кілометрів.

Вигляд

Ссавець досягає великих розмірів: у довжину виростає до 2-2,5 метрів, вага самця - близько 250 кг, самки - 100-150 кг. Серед морських левів є особини і більші. Вони належать до північного вигляду, їх також називають сивучами. Цей морський лев виростає до 3,5 метрів і важить до 1 тонни.

Середовище проживання

Морські леви живуть на піщаних і кам 'янистих берегах океанських і морських узбережжя. Залежно від ареалу проживання існує кілька видів цих тварин. Північний лев (сивуч) живе на узбережжі США, Канади та Японії. Новозеландський вигляд надає перевагу субтропічним островам, розташованим недалеко від Нової Зеландії. У південноамериканських регіонах мешкають південні морські леви, а в північних водах Тихого океану живе каліфорнійський вид. У південній частині Австралії мешкає австралійський вид.

Морські леви живуть і в неволі: цирках, дельфінаріях і океанаріумах.

Харчування

Морський лев - хижак, тому він постійно полює. Звичний раціон харчування складається з восьминогів, риб, раків. Вухаті ластоногі люблять оселедець, мойву, палтус, минтай і камбалу. Вони не накопичують багато жирів, тому в номадний період виходять на полювання щодня. А якщо їжі недостатньо, лев може напасти на акулу або пінгвіна.


Розмноження

Морський хижак розмножується під час покладання на суші в теплу пору. Берегову зону спочатку освоює самець, а потім на ній з 'являється кілька десятків самок. Іноді можливе суперництво між лева, але до серйозних конфліктів у ластоногих не доходить.

Вагітність морської левиці триває 12 місяців. Самка годує дитинча молоком 100-120 днів. А після першої лінки вони залишають батьків і створюють своє поселення.

Скільки живуть морські леви?

Тривалість життя морського лева - близько 20 років. Після першої ліньки підрослі тварини збираються в окремі зграї і живуть так до статевого дозрівання. Самка стає дорослою до 3 років, а самець тільки в 5 років. Але не всім особинам вдається прожити 20 років. Деякі помирають від зіткнення з кораблями, після сутички з касаткою або акулою.