Як заборонити зберігати пароль

Як заборонити зберігати пароль

Для зручності користувачів всі браузери мають функцію збереження пароля. Скрипти, які застосовуються на веб-сторінках, також дозволяють зберігати пароль, записуючи його в кеші браузера. Однак збереження пароля на чужому комп 'ютері може призвести до втрати особистих даних. Ви можете скасувати збереження пароля кількома способами.

Інструкція

1. Кожен раз коли ви вписуєте пароль в яку-небудь форму для введення, браузер пропонує вам зберегти його, для того щоб надалі заощадити ваш час і позбавити від необхідності запам 'ятовувати його самостійно. Для збереження пароля зазвичай використовується діалогове вікно або спливаюча верхня панель, на якій розташовуються кнопки "Зберегти пароль", "Не зараз" та "Ніколи не пропонувати зберігати паролі". Залежно від ситуації натисніть другу або третю кнопки. Після відвідування не забудьте закрити вікно переглядача, інакше пароль залишиться збереженим до закінчення сесії.


2. Деякі інтернет-сайти, на сторінках яких відбувається вхід в будь-яку систему (електронна пошта, соціальна мережа, блог-сервіс) також пропонують збереження введеного пароля. Уникнути цього можна наступним чином: не ставте галочки навпроти рядків "" Запам 'ятати мене "" або "" Залишатися в системі "" тощо. Деякі сервіси пропонують вирішити проблему конфіденційності дещо інакше. Під полем введення логіна і пароля розташовується рядок з написом "" Чужий комп 'ютер "", і якщо ви не хочете, щоб ваш пароль зберігався, просто поставте галочку навпроти неї. Як і в першому випадку завершуйте сеанс, тобто закривайте веб-сторінки після відвідування, а краще закривайте весь браузер після закінчення інтернет-сесії.

3. У нових версіях браузерів присутня функція, що забезпечує повну конфіденційність при використанні інтернету. Ця функція називається "Режим інкогніто" (або "Приватний перегляд"). У режимі інкогніто браузер не зберігає жодної інформації про поточний відвідування мережі: паролів, історії, cookies. Тому для того, щоб ваш пароль напевно не зберігався в системі - використовуйте даний режим. Цей режим може поширюватися як на одну вкладку, так і на ціле вікно, залежно від ваших потреб.