Як заборонити створювати Thumbs.db

Як заборонити створювати Thumbs.db

Файл Thumbs.db використовується операційними системами Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista та інших ОС Microsoft. Файл створюється при першому і наступному відкритті теки з графічними зображеннями. У ньому зберігаються ескізи зображень теки для режиму "Ескізи сторінок" Провідника. Необхідність заборонити створення файлу Thumbs.db може виникнути з різних причин. Наявність такого файлу в теці з роздачею через трекер може призвести до зміни хешу роздачі з усіма наслідками. Якщо у теці зберігається багато графічних зображень, загальний об "єм файлів мініатюр може бути дуже суттєвим, що гальмує відкриття теки з зображеннями.

Вам знадобиться

  • Комп 'ютер, операційна система Windows XP/Vista/7

Інструкція

1. Для Windows XP, щоб вимкнути створення файлу Thumbs.db потрібно зробити такі дії: Натисніть кнопку "Пуск" та "Панель керування". Запустити "Властивості теки" і перемкнути на вкладку "Перегляд" у вікні, що з 'явилося. Знайдіть рядок "Не кешувати ескізи" і поставте навпроти нього галочку. Клацніть внизу вікна на кнопці "Застосувати" і закрийте вікно. Тепер файли Thumbs.db створюватися не будуть.


2. Для Windows Vista і Windows 7 потрібно виконати інші дії, оскільки в цих системах функція заборони створення файлу Thumbs.db була прибрана в інше місце. Клацніть "Пуск" і натисніть кнопку "Стандартні". Відкриються ще кілька рядків. Виберіть "Виконати". Можна викликати вікно "Виконати", просто натиснувши клавіші Win і R (клавіша Win позначена картатим прапорець на клавіатурі). У вікні, що з 'явилося, введіть "gpedit.msc", без лапок. З 'явиться нове вікно, розділене на дві частини вертикально. У лівій половині вікна виберіть "Налаштування користувача".

3. Потім "Адміністративні шаблони". У лівій або правій половинці вікна виберіть "Компоненти Windows" і далі "Провідник Windows". У правій половинці вікна знайдіть пункт "Вимкнути кешування ескізів у прихованих файлах Thumbs.db". Натисніть і позначте "Увімкнено" у вікні, що з 'явилося. Натисніть "Ok" та закрийте вікно.